OKULUMUZUN TARİHÇESİ

10.01.2013 5596

  Okulumuz 1980 yılının Eylül ayında hizmete açılmıştır. İlk açıldığında 120 olan öğrenci sayısı bugün 1600'lere yaklaşmıştır.  İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunmaktadır. İki boğaz köprüsünün arasında, Anadoluhisarı'nın yakınındadır. Denize ve tarihi binalara yakınlığı bulunmaktadır. Beylerbeyi Sarayı, Anadoluhisarı, Küçüksu Kasrı vb.

    1997 yılında Ortaokul kısmının başka bir binaya taşınmasıyla binanın tamamı Anadoluhisarı Ticaret Meslek Lisesi olarak hizmete devam etmektedir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Bölümünün açılmasıyla Anadoluhisarı Anadolu Ticaret Ve Ticaret Meslek Lisesi adını almıştır.

 Okulumuzda 22 derslik, 5 adet bilgisayar laboratuarı ve 2 adet konferans salonu bulunmaktadır. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanının Web Programcılığı dalında, Muhasebe_Finansman alanının Bilgisayarlı Muhasebe dalında, Ulaştırma Hizmetleri alanının Lojistik dalında, Büro Yönetimi Ve Sekreterlik alanının Yönetici Sekreterliği dalında olmak üzere 4 alanda eğitim-öğretim yapılmaktadır.

  Okulumuzda hafta sonları açık lise ile ilgili dersler ilgili branş öğretmenleri tarafından verilmekte, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış geniş bir kantin bulunmakta ve kantinde teneffüs süresince güncel müzik yayını yapılmaktadır.

   Okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında mesleki kültürün topluma yerleşmesinde, bu kültürün sonraya aktarılmasında da yoğun çaba göstermektedir. Kurumumuzun temel ilke ve değerleri,Anayasamız, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi temel alınarak oluşturulmuştur.