Ulaştırma Hizmetleri. (Lojistik)

20.12.2012 6537

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI

 

Günümüzün iş dünyası, içerisinde mal, teknoloji ve varlıkların yer aldığı uluslararası bir rekabet arenasına dönüşmüştür. Başarıya ulaşmak için kullanılan stratejiler ve bunlara uygun faaliyetlerin, önemi gittikçe artmıştır. Lojistik, üreticiden nihai tüketiciye ulaşmak için tüm organizasyonu ve kaynaklarını en uyumlu şekilde hareket ettirebilme yeteneği olarak iş dünyasının gündemine girmiştir.

Ulaştırma öğretim alanı adı altındaki lojistik meslek dalı ürünlerin hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılması lojistik faaliyetlerin özünü içermektedir. Siparişlerin alımından, mal bedellerinin tahsiline, gümrük ve transit geçiş evraklarının hazırlanmasından depolamaya ve tüm iş süreçlerinin hizmet ile entegrasyonuna kadar lojistik, çok geniş boyutlara ulaşmıştır. Lojistik meslek elemanı, dağıtım, depolama, gümrükleme ve uluslararası taşımacılık hizmet sektöründe çalışma imkânına sahiptir.

Lojistik elemanı olmak isteyenler seçtikleri mesleği kazandıracak eğitimi başarı ile tamamlamaları durumunda, yeterlik sınavına girmek için eğitim ön şartını yerine getirmiş olurlar. Sınavı da başardıklarında yönetimin belirlediği kurallar içinde göreve başlar ve mesleklerinde yükselirler.

Okulumuzda Ulaştırma Hizmetleri alanının alt dalı olan Lojistik dalında eğitim – öğretim verilmektedir.

LOJİSTİK DALI

Tanım

Lojistik elemanının sahip olduğu, taşıma, depolama, gümrük ve diğer prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

İstihdam Alanları

Ulaştırma Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Lojistik işletmesi,
2. Fabrikalar,
3. Gümrük işletme,
4. İthalat ve ihracat yapan firmalar,
5. Depolar vb.
yerlerde çalışabilirler.